Fri frakt vid köp över 1800 kr • Ger rabatt på båtförsäkringen • Säker betalning

FAQ – C-Pod Mini

Vad betyder livslängd?

Livslängden är den tid under vilken spårsändaren fungerar och du får full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran. Du kan välja 1, 2, 3 eller 5 års livslängd. Oavsett hur många år du väljer att börja med kan du alltid köpa till 1 eller 2 års förlängning av livslängden. Livslängden har ingenting med batteritiden att göra. Det är enkelt att byta batterier när det behövs. Du kan köpa extra batterier, antingen av oss eller i butik.

Kan jag förlänga livslängden?

Du kan alltid köpa till förlängning av livslängden. Det kan du göra hur många gånger som helst. Du väljer mellan 1 eller 2 års förlängning.

Behöver jag köpa till ett abonnemang?

Du behöver inte teckna eller köpa till något abonnemang. I priset för C-pod Mini ingår att den fungerar och att du får full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran under den livslängd du väljer.

Behöver jag ett SIM-kort till min C-pod Mini?

Du behöver inget SIM-kort till spårsändaren. Du behöver heller inte teckna eller betala för något abonnemang. Din C-pod Mini fungerar och du får full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran under den livslängd du väljer.

Finns några dolda kostnader?

Det finns inga dolda eller tillkommande kostnader. I priset för C-pod Mini ingår full teknisk support och fria uppdateringar av programvaran under den livslängd du väljer. Anledningen till att C-pod Mini är så prisvärd är att vi använder nya tekniker.

Hur länge räcker batterierna?

Batterierna håller vid normal användning en säsong. Det bygger på att du använder C-pod Mini XX månader med båten i sjön (sjösatt) och resten av året upptagen på land (torrsatt). Du får ett meddelande i appen när det är dags att byta batterier. Det är enkelt att byta batterier när det väl behövs och du kan köpa dem antingen av oss eller i butik.

Kan man ladda batteriet?

Vi använder inte laddningsbara batterier eftersom batterilivslängden är så lång. Det är enkelt att byta batterier när det väl behövs och du kan köpa dem antingen av oss eller i butik.

Vilka batterier ska jag använda till min C-pod Mini?

C-pod Mini levereras med batterier och kommer färdig för att användas direkt. Du får med en uppsättning batterier för varje år du väljer som livslängd. Det är enkelt att byta batterier när det behövs. När det är dags att byta batterier köper du antingen nya av oss eller i butik. Vi använder de bästa batterierna på marknaden: AAA LiFePO4. Det är dem vi rekommenderar. Du kan använda andra AAA batterier men då riskerar prestandan att bli sämre.

Behövs mobiltäckning för att C-pod Mini ska fungera?

Det behövs täckning för att C-pod Mini ska fungera. Vi använder en kommunikationsteknik (Cat-M1) som för det mesta har lika bra täckning, eller till och med bättre än vanliga mobiltelefoner. C-pod Mini fungerar i dagsläget i hela Norden (utom Island) och i Baltikum. De flesta av världens största mobiloperatörer bygger ut sina nät i snabb takt för att fungera med den kommunikationsstandarden som C-pod Mini använder. Det betyder att C-pod Mini successivt kommer att fungera i allt fler länder.

I vilka länder fungerar C-pod Mini idag?

C-pod Mini fungerar i dagsläget i hela Norden (utom Island) och i Baltikum.

Hur lång räckvidd har C-pod Mini?

C-pod Mini fungerar över hur stora avstånd som helst utan begränsning. Det enda som krävs är att det finns täckning för den kommunikationsteknik vi använder. För de mesta är täckningen lika bra, eller bättre än vanliga mobiltelefoner.

Hur ofta uppdateras positionen i C-pod Mini

Du får en automatisk uppdatering av positionen två gånger per dygn. När positionen uppdateras utanför ett geofence går C-pod Mini upp i larmläge och sänder sin position var 10:e minut. Larmläget varar i två dygn eller tills du kvitterar larmet. Därefter återgår positionsuppdateringen till två gånger per dygn.

Är C-pod Mini vattentät?

Våra spårsändare är vattentäta under kortare tid och på mindre djup. Man ska dock inte bada med dem.

Kan andra följa min C-pod Mini?

Du kan välja att dela din C-pod Mini med andra. Du väljer själv vad de ska kunna göra. Antingen kan du ge någon fulla rättigheter, vilket gör att denne kan göra lika mycket som du som ägare av enheten. Annars kan du också välja att denne bara ska kunna följa din C-pod Mini på kartan och få larm och varningar. I båda fallen behöver den du delar med ladda ner appen i sin telefon.Utöver detta kan du dock även välja att bara larm och varningar med någon. För detta behöver den du delar med inte ladda ner appen.

Kan jag följa flera C-pod Mini?

Du kan följa flera spårsändare samtidigt från samma mobilapp. Du följer både dina egna spårsändare och de spårsändare som andra har delat med dig.

Hur stor är spårsändaren och vad väger den?

Vår spårsändare har måtten 70 x 35 x 20 mm och väger endast 45 gram.

Hur fäster jag spårsändaren?

Din C-pod Mini levereras med två typer av fästanordningar. Med den dubbelhäftande kardborretejpen monterar du spårsändaren på en plan yta. Med gummiskalet och det tillhörande kardborrebandet monterar du spårsändaren enkelt på kablar, slangar eller rör.

Hur kan jag få kundsupport eller hjälp med tekniska frågor?

Du kan som kund när som helst mejla dina frågor till support@c-pod.com eller ringa vårt supportnummer +46 8 5000 10 10

Installationsvideo - C-Pod Mini

x